WELKOM     l     NIEUWS     l     BIO     l     KOSTUUMS     l     PROCES     l     FAQ     l     PRIJSLIJST     l     PORTFOLIO     l     CV     l    CONTACT

Copyright Stefan Alexander 2012, Alle rechten voorbehouden.


Dames chemise ca.1875


Geen enkele victoriaanse dame is compleet zonder haar chemise!

Deed tevens dienst als nachthemd, maar voornamelijk bedoeld als onderlaag onder een korset. Een korset kan namelijk niet gewassen worden en om het te beschermen tegen het vuil en zweet van het lichaam was de chemise onmisbaar. Deze versie is ook geschikt om met een japon te dragen waarvan de schouder wat meer ontbloot zijn. de schouderbanden kunnen door een split middenvoor simpelweg wat meer opzij geschoven worden waardoor de chemise ‘off shoulder’ gedragen kan worden.


Deze versie is van 100% zeer fijne katoen die al is voorgekrompen, dus hij kan veilig in de was. En voor die echte ‘period touch’ voorzien van broderie anglais incrustaties (waardoor er een open doorkijk effect ontstaat). En een serie traditionele horizontale plooien langs de zoom. Dat laatste is bedoeld om die zoom wat extra volume te geven. Het bovenstuk is met de hand gevoerd en daar door dubbel van stof, voor extra stevigheid en discretie. Maar door de broderie anglais incrustaties is dit wel zeer arbeidsintensief, wat dan ook zijn reflectie heeft in de prijs.


Er zit ook een bijpassende pantalon bij. Die vind je hier.


Zoals hij hier is afgebeeld zou een vergelijkbare chemise 229,- euro kosten (incl btw).

Kostuums.html