WELKOM     l     NIEUWS     l     BIO     l     KOSTUUMS     l     PROCES     l     FAQ     l     PRIJSLIJST     l     PORTFOLIO     l     CV     l    CONTACT

Copyright Stefan Alexander 2012, Alle rechten voorbehouden.

Victoriaanse japon - Fin de Siècle

Op dit moment ben ik een japon uit de periode rond 1875 aan het maken. Deze periode wordt “Fin de Siècle” genoemd.


Hiernaast ziet u de de mode-illustratie die als inspiratie dient die dan ook uit April 1875 gedateerd is en een duidelijk voorbeeld is van van het gewenste silhouet. De tournure concentreert het volume van de rok op het middenachter, en de lange sleep met waterval-effect is traditioneel voor deze periode.


Om deze onnatuurlijk vorm te verkrijgen moet er onder de japon het correcte ondergoed zitten. Met name het korset en de tournure zijn onmisbaar. In het theater kan hier een beetje mee gesmokkeld worden i.v.m snelverkledingen. maar in dit geval gaan we het precies doen zo als het het toen ging.


Klik op een foto om naar een meer gedetailleerde pagina te gaan van het desbetreffende kledingstuk.

Wordt vervolgd!

Op deze pagina komen mijn eigen persoonlijke projecten te staan. Dus vrij werk dat niet in opdracht gemaakt is. Dat werk vindt u onder het knopje ‘Portfolio’ Bij ieder kledingstuk wordt ook een prijs vermeld. Geen van deze items zijn echter te koop, maar dit dient enkel voor uw informatie mocht u iets soortgelijks willen.

Hoewel deze pagina nog vrij beperkt is zal hij in de toekomst verder uitgebreid worden.