WELKOM     l     NIEUWS     l     BIO     l     KOSTUUMS     l     PROCES     l     FAQ     l     PRIJSLIJST     l     PORTFOLIO     l     CV     l    CONTACT

Copyright Stefan Alexander 2012, Alle rechten voorbehouden.


Dames pantalon ca.1875


Ja dames! Toch wel een beetje een gek ding.


Het eerste wat opvalt is dat het eigenlijk maar twee losse pijpen zijn, die bij elkaar gehouden worden door een tailleband. De kruisnaad zit niet dicht zoals bij een de moderne onderbroek, al kan daar wel voor gekozen worden. Dit is dan ook de rede dat dit type ondergoed ook wel een “snelzeiker” genoemd wordt. (Want dat was nog niet zo makkelijk, met je hoepelrokje!) Maar ze zijn natuurlijk wel uitermate speels en ook wel een beetje ondeugend.


Deze versie is van 100% zeer fijne katoen die al is voorgekrompen, dus hij kan veilig in de was. En voor die echte ‘period touch’ voorzien van broderie anglais incrustaties (waardoor er een open doorkijk effect ontstaat). En een serie traditionele horizontale plooien langs de zoom. Dat laatste is bedoeld om die zoom wat extra volume te geven. De vetersluiting, met veter uitgevoerd in dezelfde stof, zit op het middenachter.


Er zit ook een bijpassende chemise bij. Die vind je hier.


Zoals hij hier is afgebeeld zou een vergelijkbare onderbroek 115,- euro kosten (incl btw).

Kostuums.html