WELKOM     l     NIEUWS     l     BIO     l     KOSTUUMS     l     PROCES     l     FAQ     l     PRIJSLIJST     l     PORTFOLIO     l     CV     l    CONTACT

Copyright Stefan Alexander 2012, Alle rechten voorbehouden.

Ik heb volgende week iets nodig, kan dat?

Dit is een moeilijke vraag, omdat het afhankelijk is van een aantal factoren. Mocht u een compleet 18e eeuws kostuum willen dan is het antwoord: nee! Maar simpelere dingen zijn zeker mogelijk. Bent u beschikbaar voor het maat nemen, doorpassen etc. Als u het zaterdag nodig hebt, maar u bent pas donderdag voor het eerst beschikbaar, dan is het antwoord weer: nee! En als laatste moet ik ook tijd in mijn schema hebben voor u. Natuurlijk kunt u in dit soort gevallen altijd contact met mij opnemen.


Zijn er dingen die je niet levert?

Op dit moment ben ik niet in staat om ‘harde’ items te leveren. Dat wil zeggen: harnassen, helmen etc. In de toekomst wil ik zeker die mogelijkheid gaan bieden. Maar op dit moment is dat nog niet mogelijk.


Mag ik naast het kostuum ook het patroon houden?

Nee. Het door mij ontwikkelde patroon blijft mijn eigendom en wordt opgeslagen in de collectie. Voor referentie en eventuele reconstructie van het kostuum.


Waarom zijn jouw kostuums zo duur?

Over kleermaken wordt altijd gezegd; iets kan goedkoop, goed of snel, maar nooit alle drie tegelijkertijd! Wat veel mensen niet realiseren is dat de kleding die u normaal in winkels koopt ver onder de prijs verkocht wordt. Alles wordt in lagelonenlanden massa gefabriceerd door mensen die daar haast niets per dag voor krijgen.


Zo kan en wil ik niet werken.


Al mijn kostuums worden in Nederland door mij of door andere specialisten vervaardigd die naar hun en vakmanschap betaald worden. Ieder item is uniek en wordt compleet naar uw wensen gemaakt. Het materiaal wordt dus in kleine hoeveelheden ingekocht, dit is altijd duurder. Daarnaast streef ik erna om de beste kwaliteit af te leveren. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld een bepaald borduurwerk wilt. Dat is geen probleem, maar in het geval van handborduur is het niet uitzonderlijk dat een borduurster weken of zelfs maanden aan een enkel stuk werkt. Dit heeft natuurlijk ook zijn reflectie op de uiteindelijke prijs van het product.


Kan ik ook een kostuum huren?

Ik heb een zeer beperkt aantal pasmodellen beschikbaar. aangezien ik meer een maker dan verhuurder ben. Maar in de toekomst komt hier hopelijk verandering in, zeker aangezien mijn collectie zich ieder jaar verder uitbreidt. Ik bied wel een maak om te huren service. (zie hieronder!) U kunt altijd contact met mij opnemen om te vragen wat ik voor u kan beteken.


Wat is maak om te huren?

Als een kostuum een aanwinst voor de collectie is dan kan ik u de mogelijkheid bieden om iets voor een zeer gereduceerd tarief te maken. Afhankelijk van een aantal factoren maar meestal rond de 70% van de originele prijs. Daarna kunt u het kostuum gebruiken, voor uw bruiloft, toneelvoorstelling etc. Hierna komt het kostuum aan mij te vervallen om onderdeel uit te maken van de collectie. (mitst het nog in goede staat verkeert)