WELKOM     l     NIEUWS     l     BIO     l     KOSTUUMS     l     PROCES     l     FAQ     l     PRIJSLIJST     l     PORTFOLIO     l     CV     l    CONTACT

Copyright Stefan Alexander 2012, Alle rechten voorbehouden.


Dames tournure middelgroot ca.1880


De tournure (ook wel ‘bustle’ genoemd) was essentieel voor het verkrijgen voor het karakteristieke silhouet.


Eigenlijk werd dit exacte type tournure pas zo’n 5 jaar later echt populair in 1880. Maar in geval van het voorbeeldplaatje, heb ik voor deze optie gekozen omdat het het silhouet op de illustratie meer zal benaderen, de nog grotere volledige tournure had daarnaast de neiging om in het verloop van de dag van achteren wat in te storten onder een te zware rok. Een tournure werd net als een korset nooit gewassen en daardoor vaak ook wat kleurrijker dan de rest van de onderkleding. In dit geval is de tournure bijpassend bij het korset.


Deze versie is van 100% katoen. Voorzien van 7 plat stalen baleinen. de zoom is traditioneel versierd met platte stolpplooien. De tournure mag dan vrij groot zijn hij is opvallend licht en comfortabel. Dit model is compleet opvouwbaar. Wordt standaard geleverd met stevige opbergtas. waardoor hij makkelijk kan worden opgeborgen.


Zoals hij hier is afgebeeld zou een vergelijkbare tournure inclusief opbergtas 229,- euro kosten (incl btw).

Kostuums.html